Buzet - Grad tartufa

Kanjon Vintgar i Bled 30.5.2024. - polazak iz Buzeta

Polazak iz Buzeta sa parkirališta Mašimova škuja u 8.00 h. prema susjednoj sLOVEniji, jedinoj državi svijeta koja ponosno nosi riječ ljubav u svojem imenu. Vožnja u smjeru Bleda uz zanimljive informacije voditelja putovanja.
Dan započinjemo šetnjom u jednom od najimpresivnijih prirodnih čuda Slovenije!  Stižemo do najpoznatijeg jezera i najposjećenije prirodne atrakcije u zemlji, obližnjeg bajkovitog gradića BLEDA smještenog uz tirkizno plavo BLEDSKO JEZERO koje oduševljava sve ljubitelje prirode i one željne relaksacije u bilo koje doba godine. Prilika je ovo za posjet BLEDSKOM DVORCU, najstarijem i najpoznatijem u Sloveniji ili jedinom slovenskom prirodnom otoku, BLEDSKOM OTOKU. Do otočića je najbolje uputiti se tradicionalnim drvenim brodićem pletnom, a po dolasku na otok svakako predlažemo posjetiti crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije te zazvoniti zvonom želja. Predah potražite u restoranu hotela Park gdje se još od 1953. g. poslužuju originalne BLEDSKE KREMŠNITE. Ali pripazite, porcija je ogromna – 7 cm x 7 cm x 7 cm!

U 13.30 krećemo prema  veličanstvenom KANJONU VINTGAR, mjesta gdje kristalno čista rijeka Radovna teče kroz strmoglave stijene, stvarajući prirodne bazene i spektakularne vodopade od kojih je najfotografiraniji slap Šum. Malo ćemo protegnuti nogice i prošetati ukupno 2,7 km dugačkom drvenom stazom te upijati bajkovite prizore kanjona, zelenila i plavetnila uživajući u pravoj oazi prirode. U kanjonu ćemo provesti oko 2 h uz stanke za okrepu i kupnju suvenira.
Nastavljamo s posjetom pravom turističkom biseru Slovenije! 
U dogovoreno vrijeme se okupljamo i vraćamo u Buzet u ranijim večernjim satima.


CIJENA: 32 Eur
Minimum 40 putnika

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom razreda III do max 55 mjesta prema programu; pratitelja putovanja; pripremu i organizaciju putovanja.

OBAVEZNA NADOPLATA:
za ulaznicu u kanjon 10 EUR odrasli, 5 Eur za djecu do 15 godina

CIJENA NE UKLJUČUJE: Ulaznicu u kanjon, osobnu potrošnju; osiguranje od otkaza putovanja, putno osiguranje od poljedica nezgode ili bolesti tijekom putovanja (preporučujemo napraviti !!)obroke; druge sadržaje koji se naplaćuju,  osiguranje od oštećenja i gubitka prtljage, osiguranje od otkaza putovanja, osiguranje troškova pomoći povratka putnika u mjesto polaska u slučaju nesreće ili bolesti.

NAPOMENE: Nakon kupnje karata, gosti se sa električnim shuttle busom prevoze do ulaza u kanjon. Staza je lagana do srednje teška i zahtjeva umjerenu fižičku kondiciju. Teren je neravan i ponegdje treba obratiti pažnju na sklizavost i oko 200 stepenica koje treba prijeći. Nakon ulaska u park staza je jednosmjerna od Visitors centra do slapa "Šum" i nije dozvoljen povratak u istom smjeru. Naš autobus čekati će nas na izlazu kod Blejske Dobrove.

Potrebno je imati adekvatnu obuću za pješačenje. Svi posjetitelji dobivaju kacige na ulazu u kanjon koje vraćaju pri dolasku na slap "Šum".

Kanjon se ne može posjetiti sa invalidskim ili dječjim kolicima.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
- općom uplatnicom, internet bankarstvom

REZERVACIJE:
Prijave na: 091 541 2099 (Zdenka) ili istrianatravel@gmail.com

Otkaz izleta:
U slučaju otkaza putovanja od strane putnika:
- do 10 dana prije polaska, putnik ima pravo na povrat uplaćenog iznosa u potpunosti (100%).
- od 10 do 7 dana prije polaska, putnik ima pravo na povrat 70% iznosa aranžamana
- od 7 do 3 dana prije polaska, putnik ima pravo na povrat 40% iznosa aranžmana
- od 3 dana prije polaska do polaska, odnosno u slučaju ne dolaska na polazak, putnik ne ostvaruje pravo na povrat uplaćenih sredstava.
U slučaju otkaza putovanja od strane agencije, putnik ima pravo na povrat uplaćenog iznosa u potpunosti (100%). Agencija se obvezuje da će povrat sredstava na račun putnika izvršiti najkasnije 7 dana od otkaza putovanja.
Otkaz putovanja od strane agencije uz valjani razlog, moguć je do 5 dana prije polaska.

*Samo u slučaju uplate Osiguranja od otkaza putovanja, putnik ima pravo na povrat od 90% iznosa za izlet uz predočenje liječničke potvrde.


Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom gore navedenog rasporeda, kao i vremena polaska autobusa, kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja, ali se obvezuje da će program izvesti u cijelosti. Sadržaj programa ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed provođenja istog.
Za ovo putovanje obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Izlet nije primjeren za osobe s invaliditetom.
*Foto: www.darojkovic.hr

 

 

Krstarenje oko Rovinja uz zalazak sunca i promatranje dlefina - 2h, pola dana, c
Uživajte u ovoj ekskluzivnoj brodskoj turi i veličanstvenom zalasku sunca s pogledom na najljepši biser Istre-Rovinj.

Izdvojeno

Krstarenje oko Rovinja uz zalazak sunca i promatranje dlefina - 2h, pola dana, c
Uživajte u ovoj ekskluzivnoj brodskoj turi i veličanstvenom zalasku sunca s pogledom na najljepši biser Istre-Rovinj.
Vrh 46/3, 52420 Buzet
ID code: HR-AB-52-91307724
Gsm: 00 385 (0) 91 541 2099
E-mail: istrianatravel@gmail.com
www.toursistria.com
www.trufflehuntingcroatia.com
© istrianatravel.hr - All rights reserved.