Buzet - Grad tartufa

4 dana u srcolikoj Bosni i Hercegovini

  • 4 dana u srcolikoj Bosni i Hercegovini

1 DAN – 28.4.2018.

Polazak iz Buzeta u 7.30 h i vožnja udobnim turističkim autobusom prema Banja Luci. Razgled Banja Luke, drugog najvećeg grada u BIH nakon Sarajeva. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje u hotelu, u selu Laktaši, nedaleko Banja Luke.

 

2 DAN – 29.4.2018.

Nakon doručka, vožnja preko Travnika, sa kraćim zaustavljanjem, do Visokog. Dolazak autobusom na Belvedere, lokacija s pogledom na Bosansku Piramidu Sunca i na kojem vodiči Fondacije daju osnovne podatke i uvodno predavanje o radu Fondacije, fenomenu piramida u svijetu i kod nas. Idealna lokacija za fotografije. Posjeta prapovijesnom Podzemnom labirintu Ravne, koji se sastoji od mreže tunela i prostorija. Tuneli su osvjetljeni i podgrađeni, a prosjecna visina stropa je 2 metra. Uredjeni dio tunela za turističke posjete se prostire na dužini od oko 850 metara, temperatura zraka je konstantna tokom cijele godine i iznosi 11°C te je u toku posjete neophodno imati adekvatnu odjecu. Pored ostataka koji su tamo pronađeni, prava vrijednost tunela je u zabilježenim vrijednostima poput visoke koncentracije negativnih jona i Šumanove rezonance koji omogućavanju da se u toku boravka vaše tijelo revitalizira, kako fizički tako i mentalno. Iz ovih razloga omogućili smo neometan prostor u kojem je moguće boraviti u cilju poboljšanja zdravlja, kao i mjesta za boravak u posebno energentski potentnim tačkama, pored Mega-keramičkog bloka K2 i ljekovitoj prostoriji sa najvećom koncentracijom negativnih jona. Bosanska Piramida Sunca najstarija je i najveća piramida u svijetu. Posjet uključuje obilazak arheoloških iskopina na sjevernoj strani piramide, gdje se mogu vidjeti površinski blokovi rađeni od sintetičkog (geopolimernog) betona koji su otkriveni ispod sloja zemlje i vegetacije. Moguć je i posjet “energetskom kamenu”, koji ima ljekovita sojstva.

Polazak prema Sarajevu, noćenje u hotelu. Preporučujemo večeru u hotelu.

3 DAN – 30.4.2018.

Nakon doručka obilazak Sarajeva. Po dolasku, panoramski razgled, a zatim šetnja gradom u pratnji lokalnog vodiča tijekom koje ćemo doživjeti autentična mjesta iz turskih i austro – ugarskih vremena: STUP – ALIPAŠINO POLJE – GRBAVICA – MARIJIN DVOR – SKENDERIJA – KOŠEVO – MOSTOVI NA MILJACKI – EVANGELISTIČKA CRKVA – STARA POŠTA – NARODNO KAZALIŠTE – GRADSKA VIJEĆNICA – STARI GRAD – BAŠČARŠIJA – KUJUNDŽILUK – GAZIHUSREVBEGOV BEZISTAN I VELIČANSTVENA GAZI HUSREV – BEGOVA DŽAMIJA – KATEDRALA – ŽIDOVSKI HRAM I SINAGOGA – INAT KUĆA – LATINSKA ĆUPRIJA – VJEČNA VATRA… Slobodno vrijeme za osobne programe…šetnju, bosansku kafu ili raniji ručak u restoranu na Baščaršiji u kojem možete uživati u tradicionalnim specijalitetima poput bosanskih ćevapa u somunu, dolmi, baklave, tufahija… Odlazak na Vrelo Bosne, morfološkom, hidrološkom, botaničkom i hortikulturnom fenomenu, te jednom od najatraktivnijih sarajevskih izletišta. Kraći razgled te polazak prema Mostaru. Razgled stare jezgre Mostara: Bulevar; Sinagoga; Kriva ćuprija - mali most (prototip Starog mosta); Tabačica džamija; Hamam; Kujundžiluk; Koski mehmed pašina džamija; Turska kuća; Karadžozbegova džamija slobodno vrijeme za večeru te polazak za Međugorje. Noćenje u hotelu.

 

4 DAN 1.5.2018.

Nakon doručka, razgled svetišta u Međugorju te polazak prema Buzetu sa stajanjem u Pakovom Selu kraj Drniša. Tu će biti organizirano vođenje kroz etno selo sa degustacijma te zajedničkim kasnijim ručkom od 3 slijeda. Povratak u Buzet u kasnim večernjim satima.

 

Cijena po osobi: 1.775,00 kn

MIN 30 osoba

 

Cijena uključuje:

prijevoz udobnim turističkim autobusom (od max 60 pax), turističkog pratitelja tijekom putovanja, lokalnog turističkog vodiča u Sarajevu, noćenje u hotelima 4 * na bazi noćenja s doručkom u ½ sobama, ulaznice za razgled Piramida u Visokom, ulaznica za Vrelo Bosne, ulaznica za Pakovo Selo s uključenim ručkom i degustacijama, jamčevina za paket aranžman po polici br. 381161000020 (Croatia osiguranje), osiguranje od odgovornosti po polici br. 078160026019 (Croatia osiguranje) te organizaciju i provedbu putovanja.

 

U cijenu nije uključeno:

  • nadoplata za večere u hotelima: 80,00 kn

  • degustacija u Vinariji Čitluk – po dogovoru

  • piće tijekom obroka

  • osobna potrošnja

  • putno zdravstveno osiguranje

  • nadoplata za jednokrevetnu sobu: 120,00 kn

 

*Preporučujemo nadoplatu za putno zdravstveno osiguranje te osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (usred nezgode ili bolesti) na putovanju.

 

Način plaćanja: 30% unaprijed prilikom prijave, ostalo 7 dana prije polaska na putovanja. Plaćanje je moguće u gotovini, na rate putem žiro računa, karticama.

 

Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika, kao i izmjene satnica ili elemenata programa ako je to (zbog nepredviđenih okolnosti) neophodno, no, obvezuje se program ispuniti u cjelosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pošaljite nam poruku

Ime:
Prezime
Telefon:
E-mail:
Predmet:
Vaša poruka:
Vrh 46/3, 52420 Buzet
ID code: HR-AB-52-91307724
Gsm: 00 385 (0) 91 541 2099
E-mail: istrianatravel@gmail.com
www.toursistria.com
www.trufflehuntingcroatia.com
© istrianatravel.hr - All rights reserved.