Buzet - Grad tartufa

N.I.C.E. - North Istria Countryside Experience

 • N.I.C.E. - North Istria Countryside Experience
 • N.I.C.E. - North Istria Countryside Experience
 • N.I.C.E. - North Istria Countryside Experience
 • N.I.C.E. - North Istria Countryside Experience
 • N.I.C.E. - North Istria Countryside Experience
 • N.I.C.E. - North Istria Countryside Experience
 • N.I.C.E. - North Istria Countryside Experience
 • N.I.C.E. - North Istria Countryside Experience
 • N.I.C.E. - North Istria Countryside Experience

Prvi ste put u Istri pa se pitate kako je najbolje upoznati?

Niste prvi put ovdje, ali tražite neki nov i zanimljiv doživljaj?

Voljeli biste otkriti gdje se nalazi najstarija loza terana u Hrvatskoj, doživjeti antistresni program koji se krije u izradi pjenušca, kušati najbolji pršut u Istri, potražiti i iskopati tartufe – naše podzemno „zlato“ te se okušati u organskoj poljoprivredi... Ne, nećete morati kopati – ili možda hoćete???

Pa onda najbolje da Istru doživite putem svih svojih 5 osjetila i s lokalnom ekipom N.I.C.E.-a!

Vrhunski doživljaj je zagarantiran!

 

Ekskluzivna gastronomska avantura u sjevernoj Istri - Tura „s potpisom“

Dobrodošli u Vrh i na Vrhuvštinu! Vrh je naše malo mjesto u samom srcu sjeverne Istre. Nalazimo se na gotovo 400 m nadmorske visine i s našeg se zvonika vidi 100 sela i zaseoka u Istri.

To je pravi mali vidikovac koji otkriva prekrasne zelene brežuljke Ćićarije, jezero Butonigu, Motovunsku šumu i Učku – našu najvišu istarsku planinu. Često nakon kiše otamo vidimo more, a u zimskim danima promatramo prekrasne talijanske Alpe prekrivene snijegom.Vrh i Vrhuvština odavno su poznati po trima svojim dragocjenostima: kvalitetno vino i pjenušac, ekstrakvalitetno maslinovo ulje i najskuplja podzemna gljivu na svijetu – istarski bijeli tartuf.

Mi smo N.I.C.E. ekipa, svi živimo i radimo na Vrhuvštini i ona je naš dom, a vrlo ćemo rado postati vaši domaćini i prijatelji!

Dozvolite da vas povedemo u našu priču u kojoj ste vi glavni sudionici, a glavni je cilj uz pomoć nekoliko zabavnih i jednostavnih zadataka napuniti svoju N.I.C.E. torbu.

Kroz igru i zanimljive priče koje će vam otkrivati vaš osobni turistički vodič Zdenka upoznat ćete i kušati dobrote koje sjeverna Istra nudi. Moći ćete upoznati lokane ljude i njihov način života.

Adriano će vas naučiti kako da napravite svoj prvi pjenušac, Radmila i Ivana pokazat će vam gdje i kako pronaći tartufe. Kod Kristijana i njegova oca Ivana upoznat ćete njihovu „domaću ljekarnu“, kušati najukusnije domaće rakije koje su ujedno i lijekovi za razna stanja organizma, a pomno su spravljene od biranih autohtonih biljaka i voća. Kod Daria kušati  ćete najbolji teran, malvaziju i muškat u sjevernoj Istri. Na samom kraju, da bismo zaokružili našu priču, dočekat će vas Melita i Dejan u svojoj konobi u Vrhu s posljednjim zadatkom prije samog ručka, koji će oni pripremiti osobno za vas. Tijekom ručka garantiramo da vas očekuje prava rapsodija okusa za vaša nepca i sva osjetila.

Na kraju, kao uspomena na boravak u našem zavičaju i druženje s nama, ostat će vam vaša N.I.C.E. torba puna okusa Istre!

 

Predstavljanje sudionika ove ekskluzivne ture

 

*****

Moje ime je Zdenka, živim u Vrhu i turistički sam vodič za Istru na engleskom, francuskom i talijanskom jeziku već 13 godina. Volim putovati, istraživati i otkrivati Istru svima koji ovdje žele provesti svoj odmor. Volim kreirati doživljaje, izlete, evente i aktivnosti, pa je prirodno uslijedilo da sam prije 13 godina otvorila svoju malu boutique turističku agenciju „Istriana travel“. Postala sam prvi turistički vodič specijaliziran za lov na tartufe te sam također i certificirani vodič interpretator baštine. Volim pričati gostima o istarskoj povijesti, kulturi, hrani, načinu života u Istri itd. Od prošle godine polako razvijam i podbrend „Tours Istria – Authentic Experience“, koji ima glavni cilj upoznati individualne goste s posebnom ponudom doživljaja u Istri.

N.I.C.E. Program savršeno se uklopio u ono što radim, tako da ću vrlo rado biti vaš domaćin i vodič tijekom ove ture. Welcome, N.I.C.E. friends!

****

Mi smo obitelj Karlić, točnije Radmila i Ivan. Majka i sin koje svi znaju kao tartufare iz Paladina. Ja sam Radmila i lovom na tartufe bavim se od svoje 10. godine kada me tata učio prvim tartufarskim koracima. Jedna sam od prvih žena novijeg doba koje su se počele ozbiljnije baviti lovom na tartufe u Istri. Zajedno sa svojom obitelji, suprugom Goranom, kćeri Ivanom i sinom Ivanom ostvarili smo svoj san i na obiteljskoj tradiciji, razvili tvrtku za lov, otkup i distribuciju proizvoda od tartufa. Ako poželite iskusiti vrhunsku obiteljsku dobrodošlicu, upoznati naše posebno dresirane pse te degustirati delicije s tartufima, predlažemo da nas posjetite.

Ja sam Ivan, pasionirani tartufar koji se bavi lovom na tartufe od svoje sedme godine kada me majka prvi put sa sobom odvela u šumu. Otada sam se zaljubio u miris i okus tartufa. Trenutačno vodim prodaju svježih tartufa po restoranima u Hrvatskoj kao i izvoz tartufa u gotovo sve zemlje svijeta. Za sebe mogu reći da sam velik hedonist, a nije mi strano ni pripremiti neko ukusno jelo s tartufima.

****

Mi smo Ivan i Kristijan iz malog mirnog sela Kijeka nedaleko jezera Butoniga. Naša se obitelj od davnina bavila poljoprivredom i tako se iz koljena na koljeno prenašala tradicija rada u polju i vinogradu. Godine 1993. osnovali smo poljoprivredno gospodarstvo koje se najviše orijentira na vinogradarstvo i podrumarstvo. Najpoznatiji smo po proizvodnji rakija i likera, od kojih zasigurno svi znaju našu rakiju bisku (rakija s imelom), za koju se možemo pohvaliti da je dugi niz godina najbolje ocijenjena i najnagrađivanija rakija u Istri. Da biste vidjeli i probali sve naše proizvode, najbolje je da nas posjetite. Čekaju vas: liker od višnje, kave, rogača, meda, terana i još mnogi drugi naši „lijekovi“. Dobro nam došli!

 

****

Mi smo Melita i Dejan, mladi par koji je svoje snove odlučio pretvoriti u stvarnost i otvorio vlastiti restoran. Zaljubljenici u rodni kraj, izvorna vina i autohtonu kuhinju, koji žele da se tradicionalne recepture ne zaborave i ostanu prisutne i među starijima i među mladima.

Sretni smo što živimo u kraju koji nudi prava prirodna bogatstva poput tartufa, maslinova ulja, vina. Također, tu je i naše najpoznatije autohtono govedo, istarski boškarin. Kada ove blagodati poslužimo u kombinaciji s našom ručno rađenom tjesteninom, nastaje spoj savršenih užitaka koji vjerno dočaravaju svu raskoš ovog kraja, Vrhuvštine. Dolaskom kod nas osjećat ćete se kao kod kuće, a mi ćemo se potruditi da vam ovo gastronomsko iskustvo ostane zauvijek u sjećanju i da prošlost živi još dugo u budućnosti! Također, rado ćemo s vama podijeliti i pokoji recept. Dobrodošli!

****

Moje ime je Adriano i, kako kažu, majstor sam antistresnih programa. Svi koji posjete moj mali „nefensi“ podrum odlaze vrlo opušteni. Moj brat Mauro i ja nastavili smo obiteljsku tradiciju koju je započeo naš pradjed, pa djed, zatim naš otac i onda mi. U prizemlju kuće u kojoj je živio naš otac nastaju pjenušci iz kućne radinosti. Naš je hobi proizvodnja „Butilije“, autohtonog istarskog i vrhuvskog pjenušca u limitiranom izdanju od samo 2000 boca godišnje, koju svaku zasebno sami punimo, ručno okrećemo i pakiramo za odabranu publiku. Kada sam pod stresom, spustim se u podrum i okrećem boce. Ako sam, nakon što ih sve okrenem i dalje nervozan, otvorim jednu i popijem. Želite li i vi biti opušteni i čuti našu priču, posjetite nas!

****

Ja sam Dario i 3. sam u obiteljskoj generaciji koja se bavi vinogradarstvom. Već se desetljećima tradicija uzgajanja vinove loze i proizvodnje vina čuva u našoj obitelji. Prije 20-ak godina pridružio sam se obiteljskoj poljoprivredi i otada posvećujemo veću pažnju sadnji, uzgoju loza, vinarstvu i maslinarstvu. Na četiri hektara bijele laporaste i glinene zemlje stoje naši vinogradi gdje nakon ručne berbe radimo svoja poznata vina: malvaziju istarsku, teran, muškat Diamant, chardonnay i rose. Pozivamo vas da nas posjetite, upoznate nas, naše gospodarstvo i, naravno, da kušate naša vina! Živjeli!

 

N.I.C.E. program (za grupu 2-8 gostiju)

U pratnji lokalnog turističkog vodiča, obilazi se 5 punktova na Vrhuvštini, upoznaje se domaće ljude, rješavaju zanimljivi i jednostavni zadaci koji će napuniti NICE torbu koja će ostati gostima kao suvenir. Na kraju tura završava sa kvalitetnim ručkom u konobi "Vrh".

Moguće dodatne usluge:

 • Transfer

 • Smještaj

 • pješačka tura

 • višednevni N.I.C.E. paket

 

CIJENIK

CIJENA PO OSOBI U EURIMA BAZIRANA NA SVOM VLASTITOM PRIJEVOZU


2 PAX: 1620,00 kn  / 215 €
3 PAX: 1245,00 kn  / 165 €
4 PAX: 1095,00 kn  / 145 €
5 PAX: 1020,00 kn  / 135 €
6 PAX: 1020,00 kn   /135 €
7 PAX: 980,00 kn    / 130 €
8 PAX: 980,00 kn     /130 €

Transfer autmobilom A/C Peugeot 5008 iz Istre ili Rijeka/Opatija: 1095,00 kn   /145 €


Putnički kombi 8+1 Opel Vivaro
iz Istre ili  Rijeka/Opatija: 2000,00 kn  / 265 €

*Tečaj  konverzije: 7,53450


Min broj sudionika: 2 osobe


Turističke agencije su dobrodošle!

Izlet je predviđen za maksimalno 20 osoba, na upit.

 

Kada se može sudjelovati na turi:
Od ožujka do siječnja

Okupljanje sudionika:
U mjestu Vrh kod zvonika:
GPS: 45.36048109216408, 13.938934796290377

Trajanje ture: oko 6.5 h

Tura je namjenjena:
Odraslima i djeci.
Tura nije pogodna za osobe s invaliditetom.
Turu je moguće odraditi i u slučaju slabije kiše.
 

Pošaljite nam poruku

Ime:
Prezime
Telefon:
E-mail:
Predmet:
Vaša poruka:
Vrh 46/3, 52420 Buzet
ID code: HR-AB-52-91307724
Gsm: 00 385 (0) 91 541 2099
E-mail: istrianatravel@gmail.com
www.toursistria.com
www.trufflehuntingcroatia.com
© istrianatravel.hr - All rights reserved.