Buzet - Grad tartufa

Izleti u Hrvatskoj

Kada bi imali jedan dan za pauzu i resetiranje, što bi napravili?
 
Dolazi nam proljeće i pravo vrijeme da izađemo u prirodu, na svježi zrak, pokrenemo svoje tijelo iz zimskog sna. Kako bi u užurbanom svakodnevnom životu, mogli normalno funkcionirati, potrebno je organizmu, s vremena na vrijeme, dopustiti da se odmori, opusti, a duši dozvoliti da ju čujemo što nam želi poručiti. Zato je potrebno odvojiti vrijeme za sebe.
 
"VRH Walk and Relax" namjenjen je svima koji žele jedan dan posvetiti samo sebi, resetirati svoj organizam i doživjeti pravo opuštanje u čistoj netaknutoj prirodi.
 
Plan šetnje:
Našu meditativnu šetnju započeti ćemo okupljanjem u mjestu Vrh, na Placu ispred zvonika u 9.00 h.
Nakon kratkog upoznavanja sa vodičkom Zdenkom Majcan koja je i licencirani voditelj psihofizičke relaksacije te turistički vodič, slijedi nam zagrijavanje uz jedan zdravi domaći welcome drink. Potom krećemo na naš put relaksacije i opuštanja uz hodanje po šetnici Vrh-Medveje-Kijeka-Paladini-Vrh. Šetnica je kružna, duga oko 8 km i relativno je lagana te srednje zahtjevna samo na 2 dijela radi uspona. Potrebno je imati minimum kondicije.
Nakon kraćeg hoda do prve livade, slijedi pauza kako bi zagrijali naše tijelo za početak hodanja. Lagane vježbice koje može svatko odraditi, potaknuti će nas na aktivnost i pokrenuti dalje na naš put. Dolazimo u selo Medveje gdje će nas dočekati obitelj Sirotić sa kratkim i zdravim domaćim snackom i pićem. Na obližnjoj livadi malo ćemo odmoriti i posvetiti se svjesnom disanju, naučiti ćemo kako pravilno disati i koje su dobrobiti takvog disanja. Krenuti ćemo polako putem prema Kijeki gdje ćemo stati kod obitelji Jermaniš na još jednom zdravom domaćem snacku, a na obližnjoj livadi pokušati ući dublje u sebe te istražiti koje se sve emocije kriju u nama, kako se reflektiraju na naše tijelo te kako ih možemo transformirati.
Ojačani tjelesno i duhvno krećemo dalje našim putem do mjesta Paladini. U prekrasnoj šumici i plantaži crnog tartufa, malo ćemo odmoriti i odraditi jednu kreativnu vizualizaciju koja će nam pomoći da pomaknemo naš uobičajeni fokus.
Krećemo dalje na put u samo mjesto Paladini gdje ćemo kratko stati na kratkom snacku s tartufima.
Predviđeni završetak šetnje je oko 16 h u Vrhu.
 
Cijena: 90,00 kn po osobi
Cijena uključuje: welcome drink, zdrave snackove i piće na 3 punkta tijekom šetnje, turističkog vodiča te voditelja psihofizičke relaksacije.
Prijave:
091 541 2099 (Zdenka)
istrianatravel@gmail.com
 
*Šetnja je namjenjena svim uzrastima te nije namjenjena iznošenju niti dijeljenju bilo čije privatnosti.
Potrebno je ponijeti: dekicu ili prostirku za vježbanje, vodu i marendu te udobne tenisice za hodanje.
 
Zbog ograničenog broja koji može sudjelovati na vanjskom okupljanju (do max 25 osoba), molimo vas da svoj dolazak prijavite na gornji mail ili telefon.
Prijavom na sudjelovanje na "VRH Walk and Relax" potvrđujete da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke uvijete za sigurno sudjelovanje na pješačenju te da istom pristupate na vlastitu odgovornost.
U slučaju više sile ili lošeg vremena, zadržavamo pravo na odgodu svih aktivnosti.
 
Organizator: Istriana travel

Izdvojeno

Vrh 46/3, 52420 Buzet
ID code: HR-AB-52-91307724
Gsm: 00 385 (0) 91 541 2099
E-mail: istrianatravel@gmail.com
www.toursistria.com
www.trufflehuntingcroatia.com
© istrianatravel.hr - All rights reserved.