Buzet - Grad tartufa

Advent u Budimpešti - 2 dana 1.-2.12.2018.

  • Advent u Budimpešti - 2 dana 1.-2.12.2018.
  • Advent u Budimpešti - 2 dana 1.-2.12.2018.

1. DAN 1.12.2018. Buzet - Budimpešta


Polazak : Buzet (parking Mašimova škuja) u 4.30 sati / Rijeka (Vrata Jadrana) u 5.00 sati
 

Vožnja autobusom uz usputna kraća zaustavljanja radi odmora do prijestolnice Mađarske, kraljice Dunava - Budimpešte. Po dolasku u Budimpeštu najprije ćemo se zaustaviti na brdu Gellért gdje se nalazi Spomenik slobodi i poznate terme Gellért, a s čijeg se vidikovca pruža panoramski pogled na Budim, Peštu, Dunav i brojne mostove.

Bit će to naš prvi susret s Budimpeštom, a nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora, vodimo vas u šetnju kroz centar grada do adventskog sajma smještenog na trgu ispred Szent István Bazilike. Pregršt štandova s bogatom ponudom mađarskih delicija, finih vina, ručno rađenih suvenira i prigodnih božićnih potrepština, kao i ostale uličice koje adventsko ozračje prenose dalje kroz sam centar staroga grada, sigurno će vas oduševiti. U doba adventa Budimpešta je osvijetljena više nego ikada. Doći u Budimpeštu, kraljicu Dunava, a ne ploviti Dunavom prolazeći ispod mostova, ne vidjeti osvjetljenu zgradu parlamenta, Budim što s visoka gleda na Peštu je isto kao doći u Pariz, a ne popeti se na Eiffelov toranj. Uz čašu šampanjca i pregršt zanimljivosti koje ćemo čuti od lokalnog vodiča bit će to romantična jednosatna vožnja koja će nam približiti povijesni sjaj ugarske prijestolnice (fakultativno).
Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.


2. DAN 02.12.2018. Budimpešta


Doručak. Nakon doručka, u pratnji lokalnog vodiča, odlazimo u razgled grada koji je kombinacija šetnje i vožnje autobusom. Obilazak započinjemo vožnjom uz Dunav i prolazeći najljepše ulice Budimpešte dolazimo do Milenijskog trga u čijoj se blizini nalaze dva velika muzeja, prekrasan park unutar kojeg su se smjestili Zoološki vrt, Dvorac Vajdahunyad i Termalna kupka Széchenyi. Nakon kratke pauze slijedi vožnja prema Parlamentu i prelazak na Budim preko jednog od najstarijih mostova. Sa svojim brojnim zanimljivim građevinama, crkvama, starim kućama i ulicama i možda najljepšim pogledom koji se pruža na grad, cjelokupan kompleks nalazi se pod UNESCO zaštitom. Tu su se smjestili Budimski dvorac, tj. Kraljevska palača, Matijaševa crkva - poznata kao mjesto krunjenja carice Sissy za ugarsku kraljicu, a tu je i Ribarska tvrđava, predivan kompleks sa sedam bijelih tornjeva s kojeg se pruža veličanstven pogled na Dunav i Peštu. Preporučamo da slobodno vrijeme iskoristite za opuštanje, kratku šetnju ili posjet najstarijoj slastičarnici u kojoj je kraljica kolača Doboš torta u kombinaciji s kavom ili čašom desertnog vina Tokai dobitna kombinacija. Razgled nastavljamo na Peštanskoj strani gdje ćemo u ugodnoj šetnji prošetati do poznate Vaci ulice trgovačkog središta, Vorosmarty trga i slavne slastičarnice Gerbaud, Szent István Bazilike…

Nakon službenog razgleda još jednom nam se pruža prilika za uživanje u adventskom ozračju Budimpešte. Prilika je to da još jednom prošetate kroz adventski sajam, zavirite u okolne uličice, nadopunite božićne ukrase i poklone, kupite vijenac nadaleko poznate crvene paprike, pokoju mađarku salamu ili pikantne Debrecinka, mađarku rakiju Palinku ili bocu nekog finog vina…ili se jednostavno prepustite uživanju u šetnji ili u kušanju mađarskih delicija tradicionalne mađarske kuhinje na nekom od obližnjih štandova ili lokala.
Polazak za Buzet u dogovoreno vrijeme.

 

FIRST MINUTE CIJENA: 799,00 kn (do 5.11.)
*DJECA DO 12 GOD. (1 dijete u sobi s dvoje odraslih): 720,00 kn*
REDOVNA CIJENA: 850,00 kn
*DJECA DO 12 GOD. (1 dijete u sobi s dvoje odraslih): 770,00 kn*

Cijena uključuje:
-prijevoz luksuznim turističkim autobusom i turističkog pratitelja tijekom putovanja, jamčevina za paket aranžman po polici br. 381161000020 (Croatia osiguranje), osiguranje od odgovornosti po polici br. 078160026019 (Croatia osiguranje) te organizaciju i provedbu putovanja.
• 1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u Budimpešti (u blizini podzmene željeznice kao i samog centra)
• lokalni vodič na hrvatskom jeziku tijekom razgledu grada
• pratitelja putovanja

• pripremu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:
• vožnju brodom uz čašu šampanjca i vodstvo lokalnog vodiča – 15.50 EUR
• ostale ulaznice za muzeje, galerije i ostale znamenitosti
• obroke koji nisu navedeni u programu
• troškove osobne potrošnje
• putno osiguranje
• sve što strogo izrijekom nije navedeno (što se ne navodi u stavci „Cijena uključuje“ i programu)

Moguće doplate (prema vlastitom izboru):
• jednokrevetna soba - 300 kn
• paket zdravstvenog osiguranja i osiguranja od posljedica nesretnog slučaja (preporučujemo)
• osiguranje od otkaza putovanja


Rezervacije:
• za potvrdu rezervacije potrebno je uplatiti polog od 300 kn (po osobi), a ostatak (jednokratno ili u dvije rate) najkasnije do 7 dana prije polaska

Način plaćanja:
• općom uplatnicom, internet bankarstvom

gotovinsko plaćanje u ratama (na upit)

Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika (minimum 40 putnika), kao i izmjene satnica ili elemenata programa ako je to (zbog nepredviđenih okolnosti) neophodno, no, obvezuje se program ispuniti u cjelosti. Putnik će o otkazivanju putovanja uslijed nedovoljnog broja prijavljenih putnika, biti obaviješten najkasnije 5 dana prije početka putovanja. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Odgovorni organizator: Istriana travel


Dobro je znati: U Mađarskoj vrijedi nacionalna valuta Forinta. Forinte možete nabaviti i u našim bankama.

 

 

 

 

 

 

 

Pošaljite nam poruku

Ime:
Prezime
Telefon:
E-mail:
Predmet:
Vaša poruka:
Vrh 46/3, 52420 Buzet
ID code: HR-AB-52-91307724
Gsm: 00 385 (0) 91 541 2099
E-mail: istrianatravel@gmail.com
www.toursistria.com
www.trufflehuntingcroatia.com
© istrianatravel.hr - All rights reserved.